Ervaringen

Ervaringen

Ervaringen

Ervaringen

Ik was wel een beetje flabbergasted na de VerticalQ-talentenmeting. Er wordt tegen mijn handen geduwd en dan is daarna bekend wat mijn talenten zijn… Maar het klopte wel! En ik kon het zelf heel goed ervaren!

Bij andere tools begin je met een vragenlijst en daar moet je dan op ‘scoren’. Dat kun je ook manipuleren; ik weet wat ik ongeveer in moet vullen om een bepaalde uitkomst te bereiken. Dat lukt bij VerticalQ niet. De kracht van VerticalQ zit hem in de manier van meten, in het ervaren, in het voelen wat er gebeurt.

We hebben nu zelf medewerkers die geaccrediteerd zijn om met VerticalQ te kunnen werken. We hebben voor deze mogelijkheid gekozen omdat we op deze manier de hele organisatie kunnen meenemen in deze talententool. Het is heel krachtig als we de gemeenschappelijke taal en werkwijze die VerticalQ biedt écht eigen maken.
Harjan
Je kan er niet vanuit gaan dat één leider alles weet. Dat moet je ook niet willen. Het is belangrijk dat je gebruik maakt van collectieve intelligentie. Hiervoor moet je elkaars talenten weten en die optimaal inzetten. Hierdoor ga je meer in een flow werken, kan je voortdurend bijsturen en maak je gebruik van zowel, hoofd, hart als buik. Iedereen bij Lorenz heeft werkzaamheden en taken die passen bij hun talenten. Mensen werken op ademkracht in plaats van op spierkracht, waardoor je vitaal naar huis gaat. Je doet wat bij je past.
Danielle
Het tweedaagse programma Persoonlijke Effectiviteit van VerticalQ heb ik ervaren als heel interessant. Het is een mooie mix van diepgang en praktijk. Door de samenstelling van de groep met diverse mensen krijg je hands-on meerdere invalshoeken en inzicht in andere talenten mee.
Daarbij heeft met me ook geholpen om mijn eigen talenten beter te begrijpen en bewuster te kiezen om dat te doen waar mijn krachten liggen.
Ik heb zelf bewust gekozen om mee te doen. Vanuit Rotterdam Engineering werd de meting gefaciliteerd. Een eventuele verdiepingsslag kon ik daarna doen met mijn persoonlijke ontwikkelingsbudget. Dit was voor mij een eenvoudige keuze omdat ik na de meting en het bespreken van de resultaten met sommige collega’s al enthousiast was!
Jeroen
Rotterdam Engineering

Ervaren waar je kracht ligt is vele malen effectiever dan weten waar je goed in bent.’

Wat ik merk is dat we in onze organisatie veel makkelijker in gesprek gaan over hoe we ons voelen of wat er speelt. Dat is nodig, want we staan voor grote uitdagingen. Samenwerken gaat daardoor makkelijker, het is relaxter. Je kunt bijvoorbeeld makkelijker zeggen dat dit niet je talent is maar mogelijk wel die van de ander die dan zegt; “laat mij dat maar doen”. De gemeenschappelijke taal van VerticalQ biedt een veilige manier om het hier met elkaar over te hebben en het werk op basis van talent te verdelen. Je hoeft niet het schaap met de vijf poten te zijn. Die bestaat niet. Hier kunnen we dan samen ook weer lol over hebben. Dat maakt ons werk een stuk leuker
Els
Net zoals een troep ganzen in formatie vliegt, waarbij elke gans op het juiste moment de leiding neemt, zo hebben wij als team geleerd (en nog steeds lerende) om onze eigen en elkaars natuurlijke talenten te benutten. We leren om de juiste collega op het juiste moment de leiding te laten nemen, waardoor we samen onze doelen bereiken en onze krachten optimaal benutten.
Elly
?>