Artikelen | VerticalQ | mBraining

mBraining

Gebruik je meerdere breinen om gave dingen te doen

VerticalQ werkt al bijna 30 jaar met 9 talenten die een plek in ons lijf kennen. Drie talenten in de buikstreek, drie in de hartstreek en drie in het hoofd. De eigenschappen van deze talenten kunnen we ook in verband brengen met de door mBraining onderzochte eigenschappen die we aan ons hoofd, hart en buik toekennen. 

Hoewel VerticalQ empirisch is ontstaan en zichzelf via de weg van (door)ontwikkeling heeft gevormd naar waar het nu staat is er ‘toevallig’ ook veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de functionaliteit van ons hoofd, hart en buik. De Australiërs Marvin Oka en Grant Soosalu, gedragsmoduloog en neuro-wetenschapper, hebben op basis van bestaande onderzoeken de functionaliteit en de samenwerking tussen hoofd hart en buik in kaart gebracht. In het boek dat zij hebben geschreven komen voorbeelden uit oude wijsheden aanbod en er zitten ook veel wetenschappelijke bronnen en onderzoeken achter. Zij zijn tot de wetenschappelijke conclusie gekomen dat je, naast het hoofd, ook het hart en de buik een ‘brein’ kunt noemen. Alle drie de intelligentie centra hebben bijvoorbeeld een eigen geheugen, een lerend vermogen en verwerken en versturen informatie. De eigenschappen die zij aan de drie breinen toekennen sluiten perfect aan bij de talenten waar VerticalQ mee werkt.

We zijn in contact gekomen met Wilbert Molenaar, van mBraining Nederland. Via hem hebben wij ons verder verdiept in mBraining en de daaraan gekoppelde coachtechniek mBit. Andersom heeft Wilbert zich verdiept in de werking en toepassing van de 9 VerticalQ talenten. Wij zien hoe de kennis en toepassing van hoofd, hart en buik er toe kunnen leiden dat mensen dichter bij zichzelf kunnen staan, meer informatie kunnen benutten bij het maken van keuzes en het vinden van oplossingen en gemakkelijker kunnen samenwerken.

Het boek dat door Soosalu en Oka geschreven is, is vertaald in het Nederlands. mBraining Nederland leidt mensen onder andere op om met de in het boek beschreven coachtechniek van mBit (multiple brain integration techniques) te werken. 

VerticalQ biedt inzicht in ieders talenten om deze vervolgens toe te passen in teams en organisaties of voor individuele ontwikkeling. Dit met behulp van een aantal praktische methoden en modellen om samenwerkingssituaties te versterken. Een sterke samenwerking!

Het boek van mBraining is te koop via de website van mBraining Nederland of via bol.com en kunnen we absoluut aanbevelen!


?>